IMG_4967-min.jpeg

Hele Norge plogger!

 

Publisert: 06.06.2018
Forfatter: Knut Michael Haugland

 

Plasthvalen som ble funnet utenfor Sotra med 29 plastposer i magen ble starten på et ekte engasjement mot plast og forsøpling i Norge.


Nå har ploggebølgen inntatt verden og norsk friidrett er med.

 

Plogging er på alle måter trening med mening, og dessuten noe av det aller mest trendy og politisk korrekte man kan finne på å gjøre nå for tiden – derfor nølte vi ikke et sekund når vi ble kontaktet av Norges friidrettsforbund som sammen med Gjensidige ønsket å få utviklet en app med mening.

 

I appen WAYS har utviklet kan alle delta på sin måte, og loggføre sine ploggs. Samtlige av landets kommuner konkurrerer mot – og med – hverandre, ved at hver kommune får et poeng for hvert plogg. I topplista vises sanntidsdata over de ti kommunene som har plukket mest samt annen spennende statistikk som antall kilometer totalt tilbakelagt!

 

Så hva er egentlig plogging?

Plogging er en sammenslåing av ordene «plukke» og «jogge», og har blitt en folkebevegelse verden rundt. Navnet plogging stammer opprinnelig fra det svenske “plocka upp”, som betyr å plukke opp. Og i tillegg til den gode følelsen du får av å rydde opp i naturen, gir den nye trenden deg også en alle tiders mulighet til å få enda mer ut av løpeturen Du kan plogge mens du løper, sykler, skater eller padler. Så lenge du er aktiv og plukker så er du en «plogger».

 

Visste du at…

  • 80 % av forsøplingen i havet kommer fra land.
  • over 2 tonn søppel havner i Oslos gater – hver dag! (Geo-spesifikk)
  • det tar 20-25 år å bryte ned én enkelt tyggegummi?
  • naturen bruker omtrent 450 (!) år på bryte ned en helt vanlig tomflaske.
  • andre ploggere sier at det å både være aktiv og miljøbevisst gir en fantastisk god følelse.

 

Så hva venter du på? Bli med å plogge i dag!

 

               PlayStore             AppStore