OUR WAYS

signehamann.jpeg

Signe Louise Hamann

WAYS vokser og har nylig fått med seg en ny designer på laget. Vi har derfor tatt en prat med Signe Louise og blitt kjent med hva hun bryr seg om i hverdagen. Signe er en halvt nordmann, halvt danske. Så om du kan dansk slår hun gjerne over! Hun har nylig fullført en bachelor i Art Direction og har jobbet freelance som Designer det siste året. Signe har jobbet med en del varierende oppgaver innenfor design siden hun fattet interessen i 2013, men felles for alt hun gjør er motivasjonen til å lage gode kundereiser og design som treffer.

 

I’m a sucker for good design

 

 - Signe Hamann


 

Hva er det som gjorde at du fikk interesse for Design?

 

Jeg har en utdannelse som Art Director. Det er en utdannelse jeg har erfart mange ikke helt hva er, men en enkel måte å forklare det på er å sammenligne meg med en matchmaker. Istedenfor å matche to personer, matcher jeg merkevarer og målgrupper med hverandre. Som Designer tror jeg derfor at jeg drar fordel av det fordi jeg kan by på kompetanse innenfor design og strategisk kommunikasjon.

 

Hva slags type prosjekter synes du er gøy å jobbe med?

 

Jeg trives med prosjekter hvor man kan arbeide mye hands-on og utvikle designet underveis. Jeg har blant annet jobbet som Motion Designer for FN-sambandet og fikk bryne meg på hvordan man skal designe til undervisningssammenheng. Eller for eksempel bachelor oppgaven min. Her var det alt fra konseptutvikling, filmproduksjon og design av app som skulle tracke folks vanemønstre. Sånne prosjekter synes jeg er gøy fordi de byr på mye variasjon og bruk av ulike kompetanser.

 

Hvordan har din tid i WAYS vært så langt?

 

Jeg har ikke vært i WAYS veldig lenge, men jeg trives så langt. Det skal bli gøy å sette i gang med prosjekter og arbeide med folk fra ulike fagfelt. Det er kanskje noe av det mest spennende å gjøre når man jobber med IT-utvikling.

 

Hva motiverer deg?

 

Det er ganske mye som jeg føler får meg opp av sengen hver dag. Jeg er en livlig og åpen person, som aldri slutter å være nysgjerrig. Så motivasjonen min tror jeg kommer fra at jeg er så heldig av å ha disse egenskapene. Jeg elsker å dykke ned i problemene vi skal løse og se på ting fra ulike sider. Det å være sosial er også en stor del av motivasjonen min. Hyggelige kollegaer og eventer sammen gjør arbeidsdagen bedre.

 

 

Beskriv din perfekte arbeidsdag?

 

Jeg er definitivt et B-menneske, selv om jeg skulle ønske jeg var et A. Men siden jeg er den jeg er, er perfekt oppmøtetid mellom 0830 og 0900. Deretter bruker jeg et par timer på å sette i gang og få unna praktiske oppgaver. Når ettermiddagen kommer, er jeg i en fase hvor jeg kan tenke ideer og designkonsept. Med en fleksi hverdag kan jeg også gjøre ting når jeg er i mitt ess, enten om det er tidlig eller sent på dagen.

 

Hva er det du synes er spennende med WAYS som utvikler byrå?

 

Det er definitivt hvor inkluderende alle her er og hvor varierende dager man har. Det gjør at jeg kan bidra til å utvikle produkter i både store og små omfang. Jeg trives også med måten de jobber med i form av design sprints og prototyping. Det gjør at man enkelt kan visualisere prosessen fra A til Å.