satser.jpeg

Satser blandt de syv fjell

Publisert: 30.10.2018
Forfatter: Sinan Shahinian

 

Med solid økning i omsetningen, flerdobling av ansatte og frisk kundevekst, åpner WAYS nytt kontor i den kreative og pulserende storbyen Bergen.

 

Siden oppstarten, høsten 2015, har vi gått fra tre til hele tolv ansatte og doblet omsetningen hvert år, sier daglig leder, Knut Michael Haugland. 

 

Bedriften startet driften i Oslo i 2015, men Knut Michael har vært i bransjen lenge. Med erfaringen han har hentet inn fra andre IT-relaterte jobbene, har han en unik forståelse for markedet han nå erobrer.

 

– Jeg bruker den kompetansen og erfaringen jeg sitter på aktivt i hverdagen. Det er viktig å ta med seg både positive og negative erfaringer videre hvis man skal lykkes. WAYS har blitt vårt lille barn som vi sammen skal oppdra, forteller Knut Michael. Selskapet er selvfinansiert. Det har aldri vært involvert eksterne eiere eller investorer. Her er det de ansatte selv som sammen bygger bedriften kloss for kloss. Og den unike WAYS-kulturen som er etablert, den setter de høyt.

 

– Bedriftskultur er viktig for oss. Det at de ansatte er såpass involvert i hele bedriften, og ikke bare hva som skjer på deres arbeidsplass, er for oss oppskriften på suksess. For oss er det en viktig faktor for å nå de målene vi setter oss, legger han til.

 
Utvider
Med den korrekte oppskriften på hvordan å lykkes i IT-bransjen, satser nå bedriften på et Bergenskontor.
 
– Vi har hatt antennene ute ganske lenge, samt kartlagt markedet i Bergen. Vi føler at vår kompetanse og tjenester er godt etterspurt i byen, noe som legger grunnlaget for denne satsningen, forklarer Knut. Selv om WAYS først nå etablerer et kontor i Bergen, har selskapet en god del kunder og samarbeidspartnere på vestlandet fra før.

– Det føltes rett og slett naturlig å gå for Bergen, når vi først skulle utvide, sier hjernen bak hele WAYS-prosjektet.

 

Stor konkurranse
Med sterk konkurranse fra alle kanter, fokuserer WAYS på å holde seg skjerpet. Og med mange flinke kollegaer føler de seg både sterke og trygge i motvinden.
 
Konkurransen er absolutt tilstede. Vi må bare fokusere på det vi er best på, og det er alt innen koding, nettside og andre digitale løsninger. Med riktig fokus og stø kurs, har vi fremdeles ikke blitt vippet av pinnen, og sånn skal vi fortsette, sier Knut med et smil om munn.

Hvor er WAYS om fem år?
– De neste årene blir så spennende at det blir vanskelig å svare noe konkret på det. Men, vi må følge med i timen og vi må hele tiden få faglig påfyll og være oppdatert på kundenes behov. Jeg vil fortsette å arbeide med langvarige relasjoner og med utvikling av solide tjenester sammen med kundene.
 
Kommer det flere kontorer i Norge?

– Hehe, det skal du ikke se bort i fra! Nå er det viktig for oss å få etablert oss skikkelig på de stedene vi allerede er i gang med. Det er viktig å ta hensyn til lokale markeder og behov. Ikke minst å forstå de skikkelig før neste satsningsområde. Men vi gir oss ikke med to byer. Ambisjonene er skyhøye.