Klar for økt samarbeid med kommuner

WAYS ønsker å gjøre hverdagen lettere med Mobilitypass. Appene og systemet for parkeringsvakter og brukere er snart klar for utrulling.

Mobilitypass sjekker og vedlikeholder sin database opp mot Statens Vegvesens register over HC-kort. Kommunene trenger ikke gjøre noe mer enn det de gjør i dag. WAYS bygger et trygt system som sikrer en enkel onboarding for HC-passbrukere. 

Enkelt å bruke
Ved registrering gjør appen et oppslag mot Statens Vegvesens register og innhenter aktuelt kort. Bruker legger selv inn registreringsnummer på bilen(e) i appen og kan ha et kjøretøy aktivt til enhver tid. Man kan enkelt bytte mellom kjøretøyene i appen.

Mer om Mobilitypass finner du her.

WAYS utvikler tjenesten og har begynt å kontakte kommuner for å fortelle om tjenesten og få hjulene med byråkratiet til å komme i gang. Det er svært viktig at vi får bukt på tyveri og hærverk og øker sikkerheten til HC-kortbrukere. 

På sølvfat
– At Statens Vegvesen har hatt et register klar siden 2019 sier sitt om at det er treg kommunikasjon i det offentlige. Men nå har vi gjort en god del av jobben, sier Sina Shahinian, prosjektleder for Mobilitypass. 

– Nå har vi en ferdig app “rett rundt hjørnet”, så det er jo åpenbart at nå er ballen hos politikere å få fortgang innad i kommunene. Våre API-er kan også knytte på private parkeringselskaper der det blir behov for det. Vi er klare for å ta steget videre, sier Knut Michael Haugland i WAYS. 

Ønsker du kontakt eller informasjon om Mobilitypass eller WAYS?